Wednesday, 12 January 2011

Wortelkoek

Bestanddele
250ml suiker
4 eiers
375ml olie
500ml koekmeelblom
3,5ml sout
10ml kaneel
10ml koeksoda
750ml grof gerasperde wortels
200ml klapper
250ml gekapte neute
250ml sultanas

Metode
Voorverhit die oond tot 180°C. Smeer ‘n groot ringkoekpan. Room die suiker, eiers en olie baie goed in ‘n groterige mengbak. Sif bo-oor die mengsel die meel, sout, kaneel, en koeksoda. Voeg ook die wortels, klapper, neute en sultanas by en meng goed. Giet die deeg in die pan. Bak vir 55 min.

Versiersel
125g gladde maaskaas 75g margarien
300g versiersuiker 5ml vanielje

Metode
Klits alles goed saam en smeer oor die koek. Meer of minder versiersuiker kan byvoeg word om die versiersel of loperig te maak of ‘n fermer tekstuur te gee.

No comments:

Post a Comment

RatingWidget