Wednesday, 8 February 2012

Gebakte sjokoladepoeding



Bestanddele Deeg
60ml margarien, gesmelt                                                              
175ml suiker
1 eier, geklits                                                                                     
5ml vanillageursel
250ml koekmeelblom                                                                   
 20ml kakao
2ml sout                                                                                               
10ml bakpoeier
175ml melk                       

Bestanddele Sous
300ml kookwater                                                                              
250ml bruinsuiker
25ml kakao

Metode
Voorverhit die oond tot 160°C. Klits die margarien en suiker goed saam. Voeg die geklitste eier en geursel by. Sif die droĆ« bestanddele saam en voeg om die beurt met die melk by die suikermengsel. Skep in ‘n gesmeerde bakskottel. Meng al die sousbestanddele en kook ‘n paar minute lank. Giet versigtig oor die deegmengsel. Bak 30 minute. Sit warm voor met roomys, vla of room.

Mikrogolfmetode
Meng die deeg soos aangedui. Maak die sous : Mikrogolf 2 minute by 100% krag, meng goed en mikrogolf nog 3 minute by 100% krag Giet die sous oor die deeg en mikrogolf 10 – 12 minute by 70% krag Bedek die poeding sodra dit uit die oond kom en laat dit 3 minute stol.

No comments:

Post a Comment

RatingWidget